Hastelov sendt i lynhøring

Hasteloven, der skal sikre dele af finansieringen af de nye lufthavne i Qaqortoq, Nuuk og Ilulissat, kommer alligevel i høring. Det skriver Sermitsiaq.ag.
Foto © : Boegh/Flickr Creative Commons
Skrevet af Thomas Munk Veirum
14. november 2017 08:08

Lovforslaget fra Naalakkersuisut blev optaget på efterårssamlingen i sidste uge, og det skal 1., 2. og 3. behandles af Inatsisartut i denne uge.

Forslaget handler blandt andet om den skat, som udefrakommende arbejdskraft skal betale i forbindelse med opførelse af lufthavnsprojekterne, der anslås at vil koste 3,6 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ Hastelov skal sikre finansiering til lufthavne

Lovforslaget havde ikke været i høring hos kommunerne, hvilket KANUKOKA formand, Simon Simonsen, havde udtalt sig kritisk om til Sermitsiaq.ag.

Høringsperiode på syv timer

Men Naalakkersuisut har tilsyneladende skiftet mening med hensyn til en høring af kommunerne. Sermitsiaq.ag kan således fortælle, at landets kommuner fik lovforslaget i høring ved 9 tiden mandag morgen, og at kommunerne fik syv timer til at indsende et høringssvar.

Ifølge netavisen har departementet for finanser og skatte tilbudt, at der også holdes et møde, hvor høringsmaterialet kan gennemgåes, såfremt kommunerne har ønske om det.