Hardenberg officielt fratrådt

Så er det officielt. Svend Hardenberg fratræder sin stilling som departementschef for Formandens Departement med udgangen af marts. Det skriver hans afløser, Søren Hald Møller, i en pressemeddelelse.
Skrevet af Camilla Dam
16. marts 2015 08:34

- Det er i den forbindelse aftalt mellem parterne, at de gensidigt har forpligtet sig til ikke at udtale sig til offentligheden eller tredjemand om aftalen og aftalens indhold, lyder det i pressemeddelelsen.

Svend Hardenberg blev reelt sat fra stillingen den 24. februar, da han blev, som det hed, ”indtil videre fritaget fra sin tjeneste”. Han blev udpeget som departementschef til den nyvalgte formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond og havde første arbejdsdag den 1. juli 2013.

Læs også Hardenbergs historie

Siden er der dukket en række dårlige sager frem: Misbrug af telefon- og internetaftale på sin tidligere arbejdsplads Nukissiorfiit, oprettelse af en speciel konto til at dække over Aleqa Hammonds misbrug af landskassen, og brug af personlig mail i officiel korrespondance med Nick Nielsen, da han som Folketingsmedlem blev bedt om at dementere sin karakteristik af samarbejdet mellem Siumut og Danmarks udenrigsministerium i forbindelse med den mistede servicekontrakt på Thule-basen.

Læs også Kold luft mellem selvstyrets topchefer

Selvstyret takker Svend Hardenberg for hans indsats som departementschef, og Søren Hald Møller er indtil videre konstitueret i rollen.

Læs også Hardenberg fyret som departementschef