AWG2016 H.A.P´s Agentur vandt udbudsrunde

Når Grønlands største event, AWG, starter til næste år, bliver alle Nuuks gader fyldt med frivillige. De skal have jakker på, så de skiller sig ud fra deltagere og borgere.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
14. august 2015 08:52

Alle frie hænder bliver der brug for, når 2000 athleter kommer til næste års Arctic Winter Games i Nuuk. Og de frivillige har brug for, at de besøgende skal kunne genkende dem, derfor har AWG2016 bestyrelse besluttet, at der skal laves unikke jakker til de frivillige.

Jakkerne bliver leveret af en dansk virksomhed, og det skaber stor utilfredshed hos de lokale erhvervsdrivende, som blev fravalgt efter et udbud.

- Vi fik ikke engang en invitation til forhandling. De så ikke engang, hvad det er for nogle kvalitetsjakker, vi tilbyder. Så sendte de en mail ud med, at vores tilbud ikke var godt nok, siger ejeren af tøjforretningen Nuka Din Tøjmand, Jakob Berthels.

 

Prisen dominerer

For AWG blev prisen dog afgørende. De lokale tilbud var ganske enkelt for dyre.

- Hvis vi tager forskellen mellem de billigste og de dyreste tilbud, så lå det billigste altså nede omkring 750.000 kroner og det dyreste lå omkring tre millioner kroner, siger Formand for Styrekomitéen, Christian Keldsen.

Læs også AWG2016 Patroner bliver til medaljoner

Han fortæller, at AWG oplevede, at de lokale leverandører ganske enkelt ikke var konkurrencedygtige. Enten var prisen for høj, eller også var kvaliteten for lav.

Derfor gik udbuddet til det billigste tilbud, som kom fra H.A.P.'s agentur.

 

Penge ud af landet

- Det varierede meget både i pris og kvalitet, men en vigtig del af opgaven var jo også, at finde noget, som kunne være et unikt design for Arctic Winter Games 2016, siger Christian Keldsen.

For 2900 jakker og veste, skal AWG betale 764.000 kroner. Pengene som kommer fra de offentlige kasser.

Butiksindehaveren mener, at pengene burde bruges lokalt.

- Offentlige midler bliver ikke brugt i landet. AWG smider penge ud af landet. Der bliver ikke investeret i lokale forretninger som betaler skat, og skaber arbejdspladser for indbyggerne, siger Jakob Berthels.

Men Christian Keldsen er uenig.

- Det her er finansieret af offentlige midler, så skal vi gå efter det billigste tilbud som opfylder de kriterier, der er opstillet, siger Formanden for Styrekomitéen i AWG 2016, Christian Keldsen til KNR.