CHEFREDAKTØR: Hagen har betydet alt for Sermitsiaq

Journalist og redaktør Hagen Højer Christensen sov onsdag stille ind efter at have tabt kampen til en alvorlig kræftsygdom.
Skrevet af Jonas Fievé
09. november 2017 20:49

I perioden fra 1982 til 1. januar 1990 var Hagen Højer Christensen chefredaktør for Sermitsiaq, og ifølge avisens nuværende chefredaktør, som overtog posten efter netop Hagen, så er der ingen tvivl om, at han havde en stor betydning for avisen. 

- Det var ham som skabte det nye Sermitsiaq som en landsdækkende avis, da det oprindeligt var en lokalavis i Nuuk, som var blevet startet af nogle grønlændere i protest mod, at de ikke kunne komme til orde i de statslige medier.

- Redaktørerne før ham havde også arbejdet for at gøre avisen landsdækkende, men det han gjorde var, at han fik Hjemmestyret til at acceptere, at avisen blev landsdækkende, og dermed fik han alle de offentlige annoncer. Det betød, at avisens økonomi var sikret, siger Poul Krarup.

LÆS OGSÅ AG og Sermitsiaq vil alligevel ikke samarbejde

Efter tiden på Sermitsiaq var Hagen Højer Christensen direktør for Grønlands Arbejdsgiverforening frem til 1994, hvorefter han fortsatte som direktør for det daværende  Sydgrønlands Bogtrykkeri.

En kendt stemme

Hagen Højer Christensen begyndte sin karriere i den grønlandske medieverden på den daværende nordgrønlandske regionsavis Avangnmiok.

Han blev første gang ansat på KNR i 1974, og vendte tilbage til radioavisen i 2009, hvor han for mange var den første stemme, de hørte om morgen. 

Her var han indtil han blev pensioneret seks år senere, og læste således sin sidste radioavis den 29. maj 2015.

Hans sidste tid var på Diakonissestiftelsens hospice, hvor han var indlagt siden begyndelsen af oktober. Hagen Højer Christensen blev 71 år.