Håndboldherrerne drømmer om VM i Danmark

De grønlandske håndboldherre er begyndt arbejdet frem mod de panamerikanske mesterskaber og drømmen om VM lever.
Foto © : GHF
13. februar 2017 11:19

Det grønlandske håndboldlandshold har netop afsluttet en træningssamling i Nuuk. 

Der er blevet trænet spilkoncepter og opbygning er i gang frem mod de panamerikanske mesterskaber næste år i Nuuk.

- Så vi er i et langt forløb, som dels handler om udvikling af den enkelte spiller, men også om at få flere internationale kampe til holdet, siger håndboldlandstræner Niels Møller til KNR Radios sportsprogram.

Håber på mange kampe

Holdet spiller mod det dansk ungdomslandshold i juni måned i Nuuk og han håber, at det islandske ungdomslandshold også kommer.

Det handler nemlig om at få holdet kørt igennem en masse internationale kampe, så målet om en plads ved VM i 2019 kan realiseres gennem en top tre placering ved de panamerikanske mesterskaber.

Niels Møller udtager bruttotrup indenfor de næste uger, og efter de grønlandske mesterskaber til maj bliver truppen til kampene i juni så udtaget.

- Så vi lægger pres på spillerne. De skal være i topform, de skal være i den rigtige udvikling i styrkelokalet og på håndboldbanen. Så det vil sige, at vi venter helt til efter GM med at udtage det stærkeste hold, så der er ikke nogen spillere, der kommer med på forhånd.

Kæmpe pres på hjemmebane

Arbejdet kommer dog til at handle om meget mere end stærke overarme og indøvede løbemønstre. Det kræver nemlig mental forberedelse at kunne spille på hjemmebane.

- Det bliver jo en kæmpe oplevelse og samtidigt et kæmpe pres på de grønlandske spillere at skulle præstere for måske 1800 tilskuere i Inussivik hallen i Nuuk.

Niels Møller går det også klart, at han ser positivt med Grønlands muligheder for at kvalificere sig til VM, da han vurderer at både Argentina og Chile nok har toppet med deres nuværende hold, mens Brasilien ser stærke ud.

- Det vil stadigt være en overraskelse, hvis Grønland kommer med til et verdensmesterskab. Det er jo ikke noget der er en selvfølgelighed.

- Men vi nærmer os i at kunne konkurrere med de her tre hold vi snakker om, siger landstræneren.

VM i Danmark er et drømmescenarie

Og motivationen er der. VM bliver holdt i Danmark, og det giver det sidste skub at skulle repræsentere Grønland ved VM på dansk grund.

- Det vil jo være et drømmescenarie for alle spillerne, og det kan vi jo mærke på spillerne, siger han til KNR Radios Sportsprogram.