GUX Nuuk og idrætten går sammen om ny uddannelseslinje

En helt ny gymnasial linje - en særlig idrætslinje - bliver en realitet fra august i år i Nuuk. Det bliver en særlig linie, hvor eleverne får mulighed for at træne målrettet og satset på at udvikle sig som elite-idrætsudøvere samtidig med, at de få tid til at færdiggøre en gymnasieuddannelse.
20. januar 2015 06:31

Den nye linie får plads til 24 elever, der med start i år, kan afslutte deres ekssamen i 2019 og samtidig opbygge en stor viden inden for idræt og være i stand til at begå sig på internationalt niveau.
 
- Med den nye ordning kan vi sikre at de unge får taget en uddannelse og samtidig opnå resultater inden for idrætten. Derudover er det muligt at styrke træningskulturen i form af en elitesatsning her i landet, siger Generalsekretær i Grønlands Idræts Forbund Carsten Olsen i en kommentar.

 

Et stærkere elitemiljø
Det er Grønlands Idræts-Forbund der igennem sit repræsentantskab i samarbejde med Elite Sport Greenland og gymnasiet i Nuuk der har startet projektet. Det betyder at der både tænkes skolefagligt, bredt idrætsmæssigt og samtidig udvikles et stærkere elitemiljø.
 
- Vi glæder os til at komme i gang, og er allerede begyndt at forberede strukturen på uddannelsen, som er ligeså adgangsgivende til videregående uddannelser som en almindelig GUX-uddannelse, siger GUX Nuuk´s rektor Mikael Enggaard, der tror på en god søgning til idrætslinjen.
 
Alle kan i princippet søge til uddannelsen, men det er ikke alle der skal forvente at blive optaget da det kræver en portion gå på mod og et ønske om at gøre sig så dygtig som overhovedet muligt inden for sin idrætsgren. Der vil blive stillet krav, understreger han.  
 
Der er ansøgningsfrist til de gymnasiale uddannelser den 1. marts igennem Piareersarfik. Læs mere om den nye uddannelse på www.gu-nuuk.gl