Guld og sølv i bordtennis til grønlandske kvinder

Landskampene i bordtennisturneringen Arctic Open er i fuld gang i hovedstaden, hvor spillerne nu er færdige med holdturneringerne.
Foto © : KNR
16. maj 2015 17:40

I denne weekend lægger Godthåbhallen i Nuuk borde til en trekantsturnering med deltagelse af Island, Færøerne og Grønland. Og her på andendagen af det såkaldte Arctic Open er spillerne nu færdige med holdturneringerne.

Her har de grønlandske kvinder lagt sig helt i front, fortæller landstræneren for de grønlandske seniorer, Tommy Jørgensen.

- Vi havde to hold med. Og de blev nummer 1 og 2, så det er super, super flot, siger seniorlandstræner Tommy Jørgensen til KNR.

Læs også God start til de grønlandske bordtennisspillere

Også de grønlandske mænd formåede at komme i semifinalerne i holdturneringen. Her mødte det bedste grønlandske herrehold det bedste islandske herrehold i semifinalen. Og det blev en rigtig tæt kamp, fortæller Tommy Jørgensen.

Men også en kamp som de grønlandske herrer desværre tabte 3-1.

- Det var lidt ærgerligt. Men den positive side var så, at vi havde to hold i semifinalen. Så vi ender faktisk med at få både tredje og fjerdepladsen for holdturneringen efter Island, siger Tommy Jørgensen.

 

Overraskelser i vente

Lørdag eftermiddag har kampene stået på mixed double og double for herrer og damer - en disciplin, som Tommy Jørgensen håber på, vil trække medaljer hjem i alle rækker. Og i morgen spilles der single.

- Jeg håber, at vi kommer til at klare os godt. Vi har nogle seedninger, som gør at vi skal nå langt. Og det er både for herrer og damer, hvor det er, at vi er seedet til nogle finaler. Det kan altid være svært, om man kan holde det. Det er også meget med, hvor god fysikken er. Men jeg tror, vi har en god fysik. Men der bliver spillet mange kampe henover tre dage, og niveauet er rigtigt højt. Så der er ingenting, der er givet. Og vi kommer helt sikkert også til at lave overraskelser til den positive side. Det bliver spændende, siger Tommy Jørgensen, der som sagt er træner for de grønlandske seniorhold.