To grønlændere blandt Danmarks 100 rigeste

For første gang er to grønlændere kommet listen over de 100 rigeste danskere. Opgørelsen er lavet af avisen Berlingske Business.
Skrevet af Mads Pedersen
30. september 2016 10:29

Det er ejerne af Polar Seafood Anders Brøns og Jens Salling, der er kommet med på Berlinskes opgørelse over Danmarks 100 rigeste. 

Anders Brøns og Jens Salling ejer hver 50 procent af fiske- og reje koncern, Polar Seafood, der sidste år havde en omsætning på næsten tre milliarder kroner og et overskud før skat på 335 mio. kroner. 

Den 66-årige Anders Brøns og 67-årige Jens Salling har en formue opgjort til 1,4 milliarder kr. hver og ligger henholdsvis som nummer 79 og 80 på Berlingske Business Magasins traditionsrige liste over Danmarks rigeste. 

Heldige milliardærer

Hemmeligheden bag Polar Seafoods, der sidste år havde hidtil bedste resultat i sin 32-årige historie, succes er held og dygtighed, siger den ene milliardær.

- Vi har været både dygtige, men også heldige, og fået ansat nogle gode folk på vore kontorer i Grønland og Danmark. Og så har vi koncentreret os om forretning i fisk. Bortset at vi engang investerede i et hotel, som gik konkurs, siger Anders Brøns til Business.dk.

Rig på helbred

Da Brøns bliver spurgt om han er rig er svaret noget beskedent. 

- Ja, i forhold til så mange andre er jeg er rigmand. Men det er ikke noget, jeg går op i. Med mit gode helbred er jeg en privilegeret mand, siger Brøns. 

Anders Brøns og Jens Sallings bestyrelsesformand, Henrik Leth, afviser, at Polar Seafood-ejerene  skulle være god 1,4 milliarder hver. Leth fortæller til Berlingske Business, at værdien af virksomheden er væsentligere lavere, end den pris avisen har regnet sig frem til.