Gruppe skal se på indsattes flytning

En arbejdsgruppe under Direktoratet for Kriminalforsorgen skal nu se på, hvilke retningslinjer, der skal gælde for overflytningen af grønlandske indsatte i Herstedvester og til den kommende anstalt i Nuuk
10. august 2015 10:42

Det oplyser Kriminalforsorgen i Danmark.

Der sidder i dag 26 grønlandske indsatte i Afsnit K-L i anstalten ved Herstedvester, der alle er idømt forvaring - det vil sige domme på ubestemt tid. De er typisk idømt straffen for grovere kriminalitet så som drab, sædelighedsforbrydelse eller grov vold. 

LÆS OGSÅ Første sprænging til ny anstalt i august

Når overflytningen af de indsatte fra Herstedvester og til anstalt i Nuuk i 2018, er planen, at afdelingen for grønlandske indsatte i Herstedvester skal lukke. Men det er endnu uvist, om samtlige grønlandske forvaringsdømte bliver overført til Grønland.

Det bliver således op til den ny arbejdsgruppe med at opstille retningslinjer for overflytningen, herunder hvilke hensyn, der skal tages højde for, når en grønlandsk indsat i fremtiden skal afsone sin straf herhjemme.

Formanden for arbejdsgruppen er socialfaglig konsulent Hannah Hagerup fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. Gruppen har endnu ikke afholdt sit første møde.

Den første sprængning til byggeriet af den kommende anstalt i Nuuk sker mandag 17. august.