Greenpeace i aktion mod Shell-isbryder

26 Greenpeace-aktivister fra USA har netop firet sig ned fra en bro i Portland, Oregon, så ingen skibe kan passere broen.
Skrevet af Karsten Sommer
29. juli 2015 10:05

De gør det for at bremse en isbryder, der efter at have gennemgået en nødreparation er på vej tilbage til Arktis for at bistå Shells forsøg på at bore efter olie ved Alaska.

De amerikanske myndigheder gav i sidste uge Shell tilladelse til at begynde boringerne, under forudsætning af at Shell søger en ny endelig godkendelse, når isbryderen Fennica når tilbage til borestedet, efter at være havareret i forrige uge, straks efter sin ankomst til Alaska.

LÆS OGSÅ Obama giver Shell grønt lys til olieboringer i Arktis

Fennica forsøgte i nat efter endt reparation at forlade havnen i Portland, men er nu blevet stoppet af de 26 greenpeaceaktivister, der har firet sig ned under den 124 meter høje St. Johns Bridge, som skibet skal forbi, for at kunne sejle videre mod Arktis.

Den igangværende aktion kommer dagen efter, at den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton udtrykte stor skepsis omkring olieboringer i Arktis. En udmelding, der kan forventes at lægge yderligere pres på Obama for ikke at give en endelig tilladelse til olieboringerne i det sårbare arktiske hav, mener Greenpeace.