Greenland Express snart på vingerne igen

I løbet af foråret vil flyselskabet Greenland Express endnu engang forsøge sig med at åbne en række ruter mellem Aalborg og Grønland.
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Laura Aggernæs
12. februar 2015 07:11

Det fortæller flyselskabets direktør Gert Brask til avisen Nordjyske onsdag.
 
- Vi regner med at være i luften i marts eller april, siger Gert Brask.
 
Greenland Express åbnede sidste sommer en rute mellem Aalborg og Grønland med stop i både København og på Island. Men i september måned måtte Gert Brask indstille flyvningerne efter nogle måneder med mange aflysninger.

Men denne gang skal det være anderledes, siger Gert Brask.

LÆS OGSÅ Greenland Express stopper sine flyvninger

Blandt andet understreger han overfor Nordjyske, at flyplanen denne gang er mere solid, da han har lavet en aftale med et "større europæisk luftfartsselskab" om at flyve ruterne med et Airbus A319-fly med plads til 116 passagerer.
 
Af konkurrencehensyn vil han dog ikke oplyse til avisen, hvilket selskab, der er tale om.
 
Fordi selskabet har skiftet flytype, bliver det fremover muligt at holde ruterne åbne hele året, og sammenholdt med et nyt bookingsystem og en fornyet hjemmeside gør det, at Gert Brask er fortrøstningsfuld, skriver avisen.

LÆS OGSÅ  Greenland Express i alvorlig krise

- Lige nu afventer vi en afgørelse fra Selvstyret, om vi kan få lov at flyve kommerciel indenrigsflyvning i Grønland, for det vil betyde, at vi selv kan fragte passagererne videre. Det er vi meget spændt på, for hvis det lykkes har vi to fly, der kan bruges til det, siger han til avisen.