Grønnedal bemandet fra september

Forsvaret har nu sat dato for, hvornår flådestationen Grønnedal igen skal bemandes.
Grønnedal
Foto © : Peter Barfoed
20. maj 2017 18:57

Fra den første 1. september i år vil flådestationen fremover være fast bemandet med en vagtordning, skriver Værnsfælles Forsvarskommando i en pressemeddelelse.

I december sidste år kom det frem, at den danske regering, Radikale Venstre og Socialdemokratiet havde indgået en ny aftale forsvarsministeriets opgaver i Arktis.

LÆS OGSÅ Forsvaret skal genetablere Grønnedal

Den indebærer blandt andet, at Forsvaret skal genetablere den tidligere flådestation Grønnedal, som Arktisk kommando forlod i 2012 og som lukkede fuldstændigt i september 2014.

Inden stationen kan genåbne skal Forsvaret dog klargøre nogle af bygningerne. Der skal blandt andet oprettes adgang til el-, vand- og varme. Og så skal bygningerne, der stortset har stået tomme i fem år og som senest blev brugt for 3 år siden, have en omgang. 

LÆS OGSÅ Grønnedal koster minimum 25 mio. kr. om året

Formålet med at genåbne Grønnedal er at bruge flådestationen som et strategisk, logistisk støttepunkt, altså en slags depot eller lager til foreksempel brændstof og udstyr til bekæmpelse af havmiljøforurening.

Grønnedal kan også bruges af Forsvaret til øvelser og uddannelse eller stilles til rådighed for øvrige myndigheder i Arktis, for eksempel forskning.

LÆS OGSÅ Danmark planlægger oprydning af Grønnedal næste år

LÆS OGSÅ Løkke lover at rydde op på Grønnedal