VIDEO Grønlandsmesterskab i maraton

Året Grønlandsmesterskab i maraton blev afholdt i forbindelse med Aasiaat Midnight Sun Marathon fredag den 26. juni om natten. Der var 189 deltagere i løbet, nogle mere seriøse end andre.
Skrevet af Jens Rafaelsen
30. juni 2015 14:26

Ud af de 189 deltagere havde 12 meldt sig til Grønlandsmeterskabet i maraton. Resten af deltagerne havde meldt sig til forskellige distancer: 21 km, 10,5 km og 4,2 km.

- I februar blev vi ringet op omkring arrangementet af maratonløbet i Aasiaat, hvor det blev spurgt, om det ikke kunne være et GM.

- Vi blev glade for henvendelsen, og nu er et godkendt Grønlandsmesterskab, som er meldt officielt ud, og dette er nu gennemført, siger medarrangør fra ASP Aasiaat Hans Rafaelsen til KNR.

Frederik Petersen fra Ilulissat vandt mændenes maratonløb, og han brugte 3 timer 23 minutter og 6 sekunder. Hos kvindernes vandt Ajaaja Rosing, Aasiaat, og hun brugte 4 timer 7 minutter og 20 sekunder.

Karl-Peter Kristensen, der er studerende i Norge, vandt mændenes halvmaratonløb, og hos kvindernes halvmaratonløb vandt Marie M. Berthelsen fra Nuuk.

På 10,5 km-distancen vandt henholdsvis Nuka Bendt Brandt fra Aasiaat og Elisabeth Penninga fra Ilulissat.

Den korte distance på 4,2 km blev vundet af Lucas Penninga fra Ilulissat og Anja Lindskov fra Aasiaat.