Grønlandsk mosaik-mysterie har taget en ny drejning

Mysteriet om de grønlandske mosaikker udvikler sig igen. Det Grønlandske Hus har modtaget en anonym pakke, men kunstneren bag de flotte mosaikker har stadig ikke givet sig til kende.
Foto © : Det Grønlandske Hus København
Skrevet af Kenneth Elkjær
28. september 2017 14:25

For et halv år siden kunne vi her på KNR fortælle om et usædvanligt mysterie, der udspiller sig i Københavns gader og stræder.

Det store spørgsmål er, hvem er det, der laver mosaikker med klare referencer til Grønland og hænger dem op på bygninger i hele hovedstadsområdet?

Det Grønlandske Hus i København har modtaget en lang række henvendelser om mosaikker, der er blevet observeret i hovedstaden. Men kunstneren bag har ikke givet sig til kende. Men nu har mosaik-sagen taget en ny drejning, som er en kriminalroman værdig.

LÆS OGSÅ Hvem står bag det grønlandske mosaik-mysterie?

Det Grønlandske Hus fortæller i sit ugebrev, at de i sidste uge fandt en brun kuvert med en usb-stik i postkassen.

Det er der i og for sig ikke noget særlig mystisk over. Men på USB-stikket var der en mini-udgave af en grønlandsk mosaik magen til dem, der er blevet observeret i København siden foråret.

Videoen er et sammenklip af ældre optagelser fra Grønland og visuelle fremstilling af mosaikkerne fra København. Det fortæller Det Grønlandske Hus i København i sit nyhedsbrev. Her kan du se videoen, der ikke afslører kunstneren bag mosaikkerne. Men den bidrager til mystikken: Hvem er den ukendte mosaik-kunstner?

Landic I