Grønlandsk Hus drømmer om vokseværk

Det Grønlandske Hus i Aarhus vil bygge ud for at rumme større arrangementer i huset.
Det grønlandske hus i Aarhus Foto © : DGH Aarhus
19. august 2015 15:49

Der bliver barslet med planer om at udbygge Det Grønlandske Hus i Aarhus. Huset på Dalgas Avenue nær centrum skal udvides med cirka 100 kvadratmeter, hvis det står til husets direktør.

- Vi ser gerne, at vi kan få et sted med plads til cirka 100 personer i en én eller to etagers-bygning ud mod haven, siger direktør Jørn Holbech til KNR.

Læs også  Det Grønlandske Hus i Aarhus har fået ny direktør

Huset, som er ejet af Aarhus Kommune, rummer i dag 20 værelser til grønlandske studerende, en administration på otte personer og danner desuden rammen om en række kulturelle arrangementer. Og det er dels presset fra et stadig antal studerende samt et ønske om at kunne rumme flere og større begivenheder i huset, der har ført til tankerne om udvidelse.

- Vi oplever en stigning på cirka to procent om året i antallet af grønlændere, der flytter hertil. Og samtidig vil vi gerne kunne have bedre plads til arrangementer end pladsen til 25-30 personer, som vi har i dag, siger Jørn Holbech.

Han forventer at få en arkitekt til at give sit bud på udvidelsen i løbet af efteråret. Først herefter skal der ses nærmere på finansieringen af projektet.