BILLEDER Grønlandsk erhvervsfremstød i Kina

Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq i spidsen, besøgt tre byer i Kina for at promovere grønlandske produkter og erhvervsinteresser.
Skrevet af Simon Uldum -
07. november 2016 11:14

I Qingdao besøgte delegationen Royal Greenlands stand på en af verdens største messer for seafood, hvor alverdens udbydere og indkøbere var samlet.

Der var travlhed på Royal Greenlands stand, og det er tydeligt at se, at også det kinesiske marked for alvor har fået øjnene op for de grønlandske seafoodprodukter.

Med en eksport for 800 millioner kroner til Kina og 600 millioner kroner til Japan er tilstedeværelsen i markedet særdeles vigtig. Royal Greenland har derfor udover deres kontor i Japan nu også etableret sig i Qingdao. Det skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

 

Foto © : Namminersorlutik Oqartussat

Great Greenland på podiet

I Beijing havde Vittus Qujaukitsoq sammen med Royal Arctic Line A/S møder med pengeinstitutter med henblik på at afsøge mulighederne for konkurrencedygtig finansiering af RALs nye containerskib.

Desuden blev der gennemført drøftelser med kinesiske råstofselskaber, som pt. er involveret i udviklingen af mineralprojekter i Grønland.

Læs også Grønlandsk fremstød i Kina

Lørdag var Vittus Qujaukitsoq hovedtaler ved et fashionabelt luksusevent i den kinesiske millionby Chongqing. Ved eventet blev luksuspelse af sælskind fra Great Greenland fremvist af kinesiske modeller, og de 300 gæster blev forplejet med grønlandske seafood produkter, der var leveret af Royal Greenland.

Vittus Qujaukitsoq udtaler:

- Efter at have overværet modeshowet med de grønlandske sælskindsprodukter må jeg sige, at vores pelse sagtens kan måle sig med mink og andre skind, og det var glædeligt at se den store interesse fra de fremmødte kinesere.

 

Foto © : Namminersorlutik Oqartussat

Great Greenland på podiet

Foto © : Namminersorlutik Oqartussat

Royal Greenland seafood og Great Greenland pelskreation