GrønlandsBANKEN tjener flere penge og låner mere ud

GrønlandsBANKEN præsenterede tirsdag et årsresultat, hvor banken har tjent flere penge end året før.
Martin Kviesgaard Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
01. marts 2017 09:04

113.4 millioner kroner før skat. Sådan lyder årets resultat for 2016 i Grønlandsbanken. Det er knap 7 millioner kroner bedre end året før.

Men der gemmer sig også andre gode resultater i årsresultatet. Banken har nemlig aldrig lånt så mange penge ud, som de gjorde i 2016. I alt havde GrønlandsBANKEN udlånt 3.1 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken vælger sikkerhed over øget indtjening

Hos banken er man selvsagt glade for, at det går den rigtige vej:

- Regnskabet viser, at vi fortsætter med at levere en solid bundlinje og egenkapital. Men det vi glæder os mest over, er den historiske fremgang, vi har haft på udlånssiden, udtaler bankdirektør Martin Kviesgaard, der også glæder sig over udviklingen i erhvervslivet her i landet: 

- Vi er naturligvis ganske tilfredse med udviklingen, som både viser, at der er kommet mere gang i investeringerne i Grønland, men også at vi er konkurrencedygtige og står i en rigtig god markedsposition, siger udtaler Kviesgaard.

LÆS OGSÅ GrønlandsBANKEN: Tilfredsstillende regnskab

Bankdirektøren tror på, at de gode takter fortsætter i 2017.

- En række større anlægsarbejder i de store byer, fremgang i turismen og et stærkt fiskeri har medvirket til en øget optimisme i løbet af året. Samtidig har vi en forventning om, at den positive økonomiske udvikling i Grønland holder niveauet i 2017, siger Martin Kviesgaard.