Grønlandsbanken jubler over rekordregnskab

Grønlandsbanken fejrer i disse 50 års jubilæum, og der er nok at fejre. Banken præsenterer fredag sit bedste halvårsresultat nogensinde.
Skrevet af Kenneth Elkjær
18. august 2017 14:23

I løbet af det første halve år af 2017 har banken skabt et overskud på 73,8 millioner kroner. I samme periode i 2016 skabte banken et resultat på 47,7 millioner kroner.

Det flotte resultat skyldes blandt andet en stigning i bankens udlån. Her oplevede pengeinstitutten en stigning på 9,1 procent i forhold til de første seks måneder af sidste år. Det glæder direktør Martin Kviesgaard:

- Det er meget tilfredsstillende, at vi bliver ved med at udvikle vores kundeportefølje. Det gælder både på privat - og erhvervssiden, i kystfilialerne og i Nuuk.

- Medarbejderne har haft utroligt travlt, og det giver synlige resultater på bundlinjen, udtaler bankens direktør Martin Kviesgaard.

Dermed stiger forventningerne også til resultatet for hele 2017, hvor direktør Martin Kviesgaard har opjusteret forventingerne til bankens overskud fra 125-145 millioner kroner til i stedet 135-145 millioner kroner.

- Selvom der er nogen usikkerhed om det kystnære torske- og hellefiskfiskeri, så ser det stabilt ud i rejefiskeriet, ligesom turisme og bygge- og anlægssektoren ser stærk ud, slutter Martin Kviesgaard.