Grønland taber træningskamp før vigtig turnering

Grønland tabte mandag holdets træningskamp i Puerto Rico, hvor spillerne stadigvæk prøver at vænne sig til 29 graders varme og høj luftfugtighed.
Skrevet af Mads Pedersen
28. marts 2017 13:03

Da landsholdsdamerne mandag aften spillede træningskamp mod værtsholdet Puerto Rico brugte Grønland kampen på at prøve forskellige konstellationer af, og det samme gjorde Puerto Rico, fortæller landstræneren Johannes Groth. 

- For os, var der noget der virkede, som vi kunne bruge i det videre forløb til turneringen. Men vi blev også lidt for kreative, fordi der også var noget der ikke virkede for os. Som vi dermed fandt ud af vi nok ikke rigtig skal bruge videre, siger Groth til KNR. 

Grønland tabte kampen 26-19

- Vi brænder 3 straffe 6-7 helt frie chancer. For at vinde kampe på det her niveau så kan man ikke have et så stort udfald på målchancer, det er simpelthen for dyrt, siger landstræneren.

Men alt i alt var det en udbytterig træningskamp for Johannes Groths landsholdsdamer. 

- Jeg fik lige præcis det jeg skulle bruge. Nu har jeg noget jeg kan bruge til træningerne de næste par dage, siger Groth.

Varmen er en udfordring for damerne og det gør det ikke nemmere at der ingen aircondition er i hallen. 

- Så spillerne forsøger at vende sig til at spille under den varme på cirka 29 grader og høj fugtighed, siger han. 

NORCA-turneringen starter torsdag 30. marts og skal foregå frem til den 3. april. Top tre i turneringen får en billet til det Pan Amerikanske Mesterskaber. Udover Grønland deltager Puerto Rico, USA og Den Dominikanske Republik.

LÆS OGSÅ Landsholdet klar til afgørende kampe i Puerto Rico