Grønland er under angreb hver dag

Hackere og it-kriminelle angriber hver dag Grønland og det er en trussel, der skal tages alvorligt, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.
På hjemmesiden maps.norsecorp.com kan man se et lille udsnit af de mange hackerangreb, der hvert sekund bliver udført verden over. Foto © : Norse // maps.norsecorp.com
22. februar 2017 13:35

Hver dag bliver Grønland angrebet af udlandet. Og i de seneste to år er tre angreb trængt kortvarigt igennem sikkerheden hos selvstyret.

Det viser en aktindsigt fra Digitaliseringsstyrelsen som KNR har fået adgang til.

Angrebene kommer fra hackere og andre it-kriminelle, der forsøger at skaffe sig adgang til selvstyrets systemer for at skaffe informationer eller afpresse systemet for penge eller information.

Og det er en trussel man skal tage alvorligt, siger Tony Ditlevsdal, der er afdelingschef og ansvarlig for it og it-sikkerhed i Digitaliseringsstyrelsen.

- Det er dødalvorligt og det vil sige, at det beredskab man har i Grønland på IT-sikkerhedsområdet skal være lige så højt som andre steder i verden. Om det er Pentagon eller Nuuk, det er lige meget. Det er det samme, siger han.

Men indtil videre er sikkerheden god nok. De seneste år er få angreb lykkedes med at komme igennem og det er gået hurtigere med at få angrebene stoppet, siger han.

- Så det beredskab vi har fået stablet på benene de seneste år er i hvert fald effektivt nok til at holde tingene ude, så jo det er højt nok, siger han.

Men det er fortsat vigtigt, at udvikle sikkerheden, siger Tony Ditlevsdal.

- Det skal ske løbende og det gør det også hos os. Vi kan ikke stå stille, for verden står ikke stille. Man finder på nye ting, nye påhit og måder at komme ind hos folk, så vi har løbende forbedringer hele tiden, siger han.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der står for at håndtere sikkerheden på it-området for Selvstyret og dets virksomheder.