Grønland besejrede USA 28-22

Grønland vandt i dag for første gang i denne turnering en kamp ved de panamerikanske mesterskaber på Cuba. De grønlandske håndboldkvinder besejrede selveste USA med imponerende 28-22 efter uafgjort 14-14 ved pausen.
Foto © : GHF.gl
Skrevet af Karsten Sommer
24. maj 2015 16:38

Sidst Grønland spillede mod USA ved kvalifikationsturneringen til de panamerikanske mesterskaber, tabte Grønland med fem mål.

- Og det nederlag skulle hævnes, havde de grønlandske håndboldkvinder besluttet, fortæller landstræner Jakob Andreasen i en SMS til KNR.

- Pigerne spillede en fantastisk kamp, hvor de virkelig gik til stålet. USA havde ellers forstærket sig siden sidst vi spillede mod dem, men vi havde helt fra begyndelsen godt styr på dem, og var foran med 4 mål efter et kvarter, skriver Jakob Andreasen.

Hen imod slutningen af halvlegen gik Grønland dog lidt i stå, og det stod 14-14 ved pausen.

Men efter pausen voksede de grønlandske kvinder med opgaven. Kampen skulle vindes, hvis Grønland fortsat skulle have en chance for at kvalificere sig til VM i håndbold, der spilles i Danmark til december.

- Efter pausen fik forsvaret rigtig godt fat og knuste de store skytter fra USA, fortæller landstræneren i sin SMS, og da angrebet samtidig spillede med stor taktisk dygtighed, og scorede på nogle gennemtrænede åbninger, vandt Grønland anden halvleg 14-8 og kampen 28-22.

Mia Rasmussen blev den store målsluger med hele 11 mål, Panu Grønvold scorede 6 og Najaaja Lyberth 4 mål.

I morgen mandag møder Grønland Puerto Rico i den sidste kamp i den indledende runde. Hvis den bliver vundet har Grønland stadig chancer for at nå frem til placeringskampene, der gælder adgang til VM-turneringen, der som sagt ovenikøbet spilles i Danmark fra den 5. til den 20.december i år.

Se alle resultater og stillingen her.