Godt nyt til rejebranchen

Der er godt nyt til rejebranchen. Grønlands Naturinstitut meddeler nemlig i dag, torsdag, at biologerne anbefaler uændret rådgivning for rejefangsten for 2017.
Foto © : Håkan Dahlström/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
29. september 2016 14:57

Fra 2004 og 11 år frem konstaterede biologerne fald i rejebestanden, men den negative udvikling stoppede i 2015, og kvoterne kunne derfor forhøjes i 2016.

Og den tendens er fortsat. Biologernes undersøgelser af den Vestgrønlandske rejebestand viser nemlig, at bestanden også vil kunne tåle et fangstniveau på højst 90.000 tons i 2017. Det vil sige en uændret kvote i forhold til sidste år.

Årets biologiske undersøgelser viser dog, at antallet af nye små rejer, der kommer ind i fiskeriet i løbet af næste år, er på et lavere niveau end sidste år.

Biologerne holder dog alligevel fast på en uændret rejerådgivning for næste år, idet data fra fiskeriet viser stabile fangstrater og de biologiske undersøgelser viser at mængden af rejer er omkring gennemsnittet for de sidste 5 år.

Og desuden vil fald i torskebestanden, betyde at de rejeglade torsk vil æde mindre af rejerne.

Rådgivning for rejefiskeriet i Østgrønland for 2017 er uændret på 2.000 tons. Mængden af rejer i området har været på et stabilt, men lavt niveau siden 2012.