GM i Langrend begynder i dag

Grønlandsmesterskaberne i langrend er begyndt denne torsdag. Omkring 143 løbere skal kæmpe om titlerne i Qaqortoq i de næste fem dage.
26. marts 2015 13:32

Byen har gjort klar til GM ved at lave en løjpe tæt ved byen, så løberne hele tiden kan køre forbi tilskuerne. At få mesterskaberne på plads har kørt efter planerne, men der har været opstartsvanskeligheder.

- Jeg synes, det er gået rigtig fint indtil videre, selvom vi nu har lidt startsvanskeligheder med vores nye tidtageranlæg og nummersystem. Men nu har alle deltagerne fået udleveret deres numre, og det hele er nu på plads.

Siger stævneleder Simon Simonsen fra klubben QSAP fra Qaqortoq til KNR.

Det er første gang, byen er værtsby, det betyder dog ikke, at det bliver en anderledes konkurrence.

- Den bliver nok ikke så meget anderledes de øvrige. Men det er jo selvfølgelig første gang, vi arrangerer sådan et stort arrangement med skiløb og langrend her i Sydgrønland. Og med de her vejrforhold og udsigter, vi nu har, kan jeg kun håbe på, at det bliver en vellykket arrangement ligesom alle andre.

 

Lovende vejrudsigt

Vejrudsigten for byen siger nemlig klart vejr med lidt skydække for det næste dage, derfor har arrangørerne gode forventinger til at løbene bliver gennemført:

- Det, jeg forventer, er, at det kommer til at forløbe rigtig godt. Især når vi kigger på vejrusigterne, så ser det lovende ud. Så jeg tror det bliver en vellykket arrangement, siger Simon Simonsen til KNR.

Der er 11 løbere fra Sisimiut, der mangler at ankomme til Qaqortoq. Men arrangørerne meddeler, at de ankommer i løbet af i dag og derfor kan være med i mesterskaberne, som slutter mandag den 30. marts.

Frederik Lund havde snakket med Simon Simonsen fra Qaqortoq.