Juniorer, seniorer, mænd og kvinder. Alle har kæmpet om GM i de forskellige langrendsdiscipliner i Qaqortoq fra torsdag til mandag.
Skrevet af Camilla Dam
31. marts 2015 10:12

Grønlandsmesterskaberne sluttede med langrendsløbernes kongediscipliner – 50 km for mændene og 30 km for kvinderne.

Martin Møller fra Nuuk-klubben NSP vandt som ventet den lange distance med en tid på 2 timer og 49 minutter, Karl-Peter Kristensen fra ASP i Aasiaat fulgte næsten syv minutter efter, mens Frederik Petersen fra ISP og Ilulissat fik bronze.

Hos kvinderne vandt Andrie Sørensen (ASP) guld foran Pipaluk Kristensen (ASP) og Arnajaraq J. Knudsen fra værtsklubben QSAP i Qaqortoq.

Der blev også løbet om mesterskaber på en lang række andre distancer i klassisk stil, hvor børn ned til 10 år deltog.

Se alle resultaterne for mandagens mange distancer her.

Fredag var der den underholdende sprintstafet på programmet – en konkurrence, hvor to løbere skiftes til at løbe henholdsvis 1 eller 1,2 kilometer så hurtigt som muligt, hvor de begge skal af sted tre gange, før løbet er slut.

Du kan se en reportage fra sprintstafetten i playeren herover.

Lørdag blev der uddelt medaljer i den individuelle sprint. Her vandt Karl-Peter Kristensen (ASP) guld foran landholdskollegaen Martin Møller (NSP), mens Erik Amondsen (NSP) snuppede bronzen.

Hos kvinderne var Andrie Sørensen (ASP) hurtigst, hvor hun med 24 hundrededele af et sekund besejrede sin ASP-holdkammerat Pipaluk Kristensen, mens Hannah Olsen (ISP) blev nummer tre.

Søndag var der holdstafet med tremandshold på programmet. Se samtlige resultater her.