GM godt i gang

I dag blev Grønlandsmesterskaberne i fodboldt skudt i gang i Nuuk, og for første gang blev mesterskaberne spillet på en kunstgræsbane.
Foto © : KNR
07. august 2016 19:08

IT-79 fra Nuuk fik en god start ved mesterskaberne, da de vandt hele 11 – 0 over TM-62 fra Kulusuk, og de forsvarende mestre fra B67 vandt i deres første kamp over G-44 fra Qeqertarsuaq 2 – 0.

KNRs fodboldkommentator Finn Nielsen er ikke i tvivl om, hvem der er favoritter til at hive titlen som Grønlands bedste fodboldklub hjem. 

- Efter de her to kampe, hvor Nuuk klubberne B67 og IT-79 har spillet, må man måske sige, at de to er blandt favoritterne til at vinde mesterskabet.

Samtidig understreger Finn Nielsen, at det gør en stor forskel, at GM i år for første gang spilles på en kunstgræsbane.

- Man kan allerede mærke forskel på, at bolden er meget nemmere at styre for spillerne, og der er ikke så mange tilfældigheder i forhold til, når man spiller på grusbaner, som jo kan være meget ujævne, siger Finn Nielsen.

I kampen mellem FC Malamuk fra Uummannaq og Nagdlunguak fra Ilulissat, belv det til en 2  - 0 sejr til herrene fra Ilulissat.

Dagens sidste opgør står mellem Siuteroq fra Nanortalik mod Kagssassuk fra Maniitsoq. Kampen starter klokken 19, og kan følges både i radioen og på TV KNR 1.