Giiti Titussen: Selvstyret burde selv have reageret

Selvom politiet nu afviser at indlede en efterforskning i sagen, hvor Aleqa Hammond, Kuupik Kleist og Steen Lynge blev anmeldt for underslæb, bedrageri og mandatsvig, fortryder Giiti Titussen ikke, at anmeldelsen blev sendt ind i første omgang.
Foto © : KNR
26. juni 2015 07:30

- Vi har ventet i otte måneder på, at der skulle komme en reaktion fra selvstyret af. Og da det så blev meldt ud, at Aleqa Hammond stillede op til folketinget for Siumut, blev det larmende klart, at der ikke ville komme nogen reaktion på nogle af dem, der skyldte penge til landskassen, og at der ikke ville komme nogen konsekvenser af det, siger Giiti Titussen.

Sammen med de tre andre borgere - Lara Olsen, Nuka Silas Nathanielsen og Jan Joe Siedsen - afleverede han onsdag den 10. juni en politianmeldelse af de tre politikere Aleqa Hammond (S), Kuupik Kleist (IA) og Steen Lynge (A).

Læs også Kuupik Kleist skuffet over droppet sag

Og det ærgrer ham, at politiet ikke vil gå videre med sagen.

- Det er meget skuffende. Men man kan jo læse i deres pressemeddelelse, at det har været et mellemværende mellem selvstyret og de mennesker, der skylder nogle penge. Og at vi borgere ikke kan gøre noget, netop fordi det har været et mellemværende mellem en institution og så nogle private mennesker.  Og det er jo så larmende klart, at det var dem, der burde have reageret. Og det tyder nu på, at de ikke vil have, at der skal ske nogle konsekvenser ved et misbrug af landskassen, siger Giiti Titussen.