Gerningsmand til stort butikstyveri fanget af kvikke borgere

Onsdag standsede to borgere en mand, der gik med flere poser indeholdende beklædningsgenstande, som de mente stammede fra indbruddet i Pilu Sport i Ilulissat den 24. marts, skriver politiet i en pressemeddelelse.
Foto © : Rigspolitiet
Skrevet af Mads Pedersen
30. marts 2017 16:06

De to borgere fik indbrudstyven til at erkende tyveriet da borgerne konfronterede manden med at beklædningsgenstandene stammede fra indbruddet i Pilu Sport, hvor der blev stjålet for mere end 200.000 kroner. 

De to personer kontaktede politiet og forklarede, hvem tyven var og hvordan han så ud. 

Efterfølgende kunne politiet anholde personen, der erkendte indbruddet. 

Efterfølgende har politiet ransaget flere adresser i byen og fundet yderligere genstande fra indbruddet således, at det meste af det stjålne nu er på vej tilbage til den retmæssige ejer, skriver politiet. 

Manden er blevet fremstillet i grundlovsforhør og er nu tilbageholdt i 28 dage. 

Politiet advarer, at der kan være gerningsmænd på fri fod og tyvekoster i omløb, og at man derfor skal være opmærksom på, at eventuelt tilbudte varer kan være stjålet. Køber man en stjålet vare, kan man blive sigtet for at have begået hæleri. 

Kriminalitet bekæmpes bedst ved samarbejde

Politiet roser de to borgere, der konfronterede manden på en venlig, men bestemt måde, og var opmærksomme på mandens navn og udseende, som de videregav til politiet. 

Alt dette foregik uden anvendelse af vold eller trusler, hvilket er den helt rigtige måde, at gribe ind overfor kriminalitet, oplyser politiet.

- Kriminalitet bekæmpes bedst, når hele samfundet arbejder sammen og viser de kriminelle, at deres adfærd er uacceptabel, skriver politiet.