Gerhardt lover kanaler til Kujalleq

Atassuts tidligere formand lover at arbejde for at styrke netværket af maritime smutveje i Sydgrønland.
22. november 2014 16:53

Det skal blive hurtigere og mere sikkert at sejle i Kujalleqs farvande. Det er en ny mærkesag for Atassuts Gerhardt Petersen. Han vil øge udvidde sejlrender og mekaniske spil til at trække små fartøjer hen over land, lover han. På den måde kan både og joller "slå genvej" mellem to fjorde.

Læs også Borgerligt samarbejde i sigte

- For at gøre det mere sikkert at sejle med joller og mindre både, foreslår vi, at der dannes nye kanaler mellem fjordsystemerne, der ligger op ad hinanden. De fjorde som er lette at forbinde, skriver den tidligere Atassut-formand i en meddelelse.

 

Lærlinge skal hjælpe til

Partiet lover at arbejde for sejlrender eller kanaler mellem fjordene Itilliatsiaq og Itilleq, Itilliartaat syd for Eqalugaarsuit, og så vil Atassut også have bredere og dybere kanaler end der er i dag i Torsukattak, i Bredefjorden og i Nyboes Kanal.

Atassut håber, at anlægsarbejdet kan ske i samarbejde mellem Kommune Kujalleq og lærlige fra Teknisk Skole i Sisimiut. Partiet regner med, at man vil kunne mindske den store arbejdsløshed i sydkommunen med deres foreslag.