GBU vil skabe respekt blandt fodboldspillere

Debatten om racisme blussede op igen da efter en fodboldkamp ved Grønlandsmesterskaberne.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
25. juli 2017 14:48

En kamp mellem B-67 fra Nuuk mod Kagssagssuk fra Maniitsoq sidste uge fik et ærgerligt efterspil. Et billede blev delt på det sociale medie Snapchat, hvor B-67 træner Tekle Ghebrelul blev udstillet med emojis af bananer og aber.

Tekle Ghebrelul er også landstræner og han håber, at GBU vil sætte fokus på racisme i sporten.

LÆS OGSÅ Ammip qalipaataanik immikkoortitsineq akiorneqarli

- Omkring normer og værdier i sporten. Og den respekt, der er omkring modstandere, om de så kommer fra en anden by eller et andet land. Og hvordan vi allesammen skal agere overfor hinanden, siger Tekle Ghebrelul, som ikke mener man skal fortabe sig den enkelte sag, men handle overfor det racismeproblem, han ser i grønlandsk fodbold.

LÆS OGSÅ Pissartanngorniuttoqarnerani atugassarititaasut isornartorsiorneqartut

Kagssagssuk tager afstand

Kagssagssuks træner tager også afstand fra den beklageligt hændelse, men mener ikke der er nogen grund til at diskutere sagen videre.

- Vi har talt med vores fodboldspiller og det er beklageligt, at en enkelt persons handling kan betyde så meget. Pågældende har skrevet en undskyldning til GBU, derfor synes vi, at GBU også bør melde ud, at vedkommende har sagt undskyld, skriver træner for Kagssagssuk Ole Martinsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Racistisk efterspil ryster landstræner

GBU: Der skal tages tiltag

God opførsel under kampene er vigtigt, derfor synes formand for Grønlands Boldspil Union, GBU, John Thorsen, også at der skal gøres noget.

Han kan dog ikke som formand selv beslutte, hvad der skal ske præcis, men vil inkludere sine medlemmer for, at finde ud af hvad der er behov for.

- En person skal ikke tage alle beslutninger selv. Når der er tale om respekt iblandt fodboldspillere og mangel på det, er det der, vores første opgave ligger. Hvordan det så skal løses, kan vi først tage op til GBUs generalforsamling til efteråret, siger John Thorsen.

LÆS OGSÅ Aallarnissannut piareeraluarpunga