Gadefotografering i Nuuk

Kommuneqarfik Sermersooq inviterer alle interesserede til bidrage med billeder i et nyt, globalt crowdsourcing-projekt, der i stil med Google Streetview fotografisk skal kortlægge enhver krog af verden - forskellen er blot, at alle kan uploade billeder i det nye Mapillary.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Simon Uldum -
13. september 2016 05:58

Forvaltningen for Anlæg og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq har været omkring i bil med et GoPro-kamera i de fleste kroge af Nuuk.

Og nu er det er muligt for alle at lægge billeder op i det nye system, Mapillary, og derfor opfordrer kommunen andre til også at bidrage med billeder til denne smarte måde at gøre Nuuk og resten af kommunen synlig for hele verden.

- Vi er altid opmærksomme på projekter, der på den ene eller anden måde kan være til gavn for alle i Kommuneqarfik Sermersooq – både for os, der bor her, men også for dem, der er på besøg eller planlægger et besøg, siger direktør for Forvaltning for Anlæg og Miljø, Mike Jakob Kristiansen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq

Gå en virtuel tur i Nuuk

- Her er Mapillary er rigtigt spændende tiltag. Dels fordi det rent faktisk giver folk et godt redskab til at udforske byerne og naturen i kommunen, men også fordi, det er med til at give eventuelle turister et rigtigt flot og fyldigt billede, hvis de ønsker at studere ’live’ billedserier, inden de booker en rejse, fortæller Mike Jakob Kristiansen.

Som det er lige nu på Mapillary, kan man faktisk gå sig en tur gennem det meste af Nuuk, mens man sidder i Qaanaaq, Ittoqqortoormiit, København, Moskva, New York eller et hvilket som helst andet sted.

- Det eneste, du som borger skal gøre, hvis du vil deltage i dette gode og sjove crowdsourcing-projekt, er at hente appen og så ellers bare lade billederne flyde frit, når du er ude, lyder opfordringen fra Kommuneqarfik Sermersooq.