Spørgetime: Gør noget for lokal arbejdskraft

Lokal arbejdskraft overfor tilkaldt arbejdskraft var det dominerende tema ved spørgetimen i Inatsisartut onsdag formiddag.
Medlemmerne af Inatsisartut kunne onsdag formiddag stille spørgsmål til formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen ved Inatsisartuts spørgetime. Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
28. september 2016 15:10

Medlemmerne af Inatsisartut kunne i en time stille spørgsmål til Naalakkersuisutformanden Kim Kielsen.

Det blev til ti spørgsmål til formanden og blandt dem var der et tema, der gik igen i næsten halvdelen af spørgsmålene:

Hvad vil Kim Kielsen og Naalakkersuisut gøre ved, at man ofte vælger tilkaldt over lokal arbejdskraft og hvad vil formanden gøre ved, at lokale og tilkaldte ikke får samme løn.

Det var medlemmer af Inuit Ataqatigiit, Partii Naleraq og Siumut, der stillede spørgsmålene, blandt andet Laura Táunâjik fra Siumut, der pegede på at lokale fravælges på grund af manglende erfaring, men hvordan skal de få erfaring, hvis de ikke får et arbejde, sagde Laura Táunâjik.

Til de mange spørgsmål om arbejdskraften svarede Kim Kielsen, at han er enig i at der skal være lige løn for de samme kvalifikationer. Desuden skal Naalakkersuisut undersøge, hvordan det står til og så mødes med fagforeningerne for at diskutere mulighederne, sagde formanden fra talerstolen.