Fynsk IT-firma skal stå for driften af Selvstyrets økonomisystem

Et dansk IT-firma har vundet et udbud om at stå for driften af Selvstyret og kommunernes økonomisystem.
Foto © : EG
16. april 2015 04:41

Firmaet vil nu åbne en afdeling i Nuuk med plads, blandt andet med lærepladser til grønlandske it-studerende.

Det er IT-firmaet EG fra Fyn, som i øjeblikket er i gang med at analysere omfanget af det it-systemet, som selvstyret og kommunerne i dag bruger til al den økonomiske administration.

Det fortæller administrerende direktør i EG, Leif Vestergaard.

- Det er egentlig, hvordan vi kan løfte økonomistyringssystemerne i Selvstyret til en ny teknologi og en ny platform. Det er den opgave, vi har fået.

Til sommer skal firmaet forhandle en kontrakt på plads med selvstyret om selve styringen af systemet.

 

Vil oprette afdeling Grønland

EG står i dag allerede for en del af it-styringen hos Nukissiorfiit. Og går det, som firmaet forventer, vil firmaet oprette en afdeling i Grønland med lokal arbejdskraft.

- Vi kigger på, hvad vi kan skaffe. Om det er lokale - det vil vi rigtig, rigtig gerne. Vi vil også gerne ansætte danskere på Grønland. Men det, der er afgørende for os er, at det nogle mennesker, der har de kompetencer, vi har bug for. Og i den forbindelse kigger vi også på, hvordan kan vi være med til selv at lave nogle af de kompentencer, hvis ikke vi kan skaffe dem.

Tanken er nemlig at tilbyde grønlandske it-studerende, f.eks. fra danske universiteter, lærepladser hos firmaet.

- Derfor kigger vi også på, hvordan vi kan tage nogle studerende ind for at give dem nogle kompetencer til at indgå i sådan et projekt og være medarbejdere hos os.

Den ny afdelings størrelse i Grønland vil afhængige af den kommende kontrakt med selvstyret og kommunerne, oplyser firmaet til KNR.