Se truppen: Futsal-landshold klar til nordiske mesterskaber

Grønlands landshold i futsal skal i slutningen af november og starten af december kæmpe mod nordiske lande for Grønlands ære.
Foto © : Screendump, KNR.gl
Skrevet af Mads Pedersen
18. november 2016 11:51

De fleste husker nok da Grønlands futsal-landshold vandt over nogle af Danmarks bedste futsalspillere med 5-4 på hjemmebane i Inussivik, Nuuk, tilbage i november 2015.

Se eller gense kampen mellem Grønland og Danmark

Nu får Grønlands futsalspillere igen mulighed for at vise, hvad de kan. Grønland er nemlig med til Nordisk Mesterskab, som foregår i Sverige i perioden 30. november - 3. december.
Her skal Norge, Sverige, Danmark og Grønland kæmpe om titlen som Nordisk Mestre. Danmark, Sverige og Norge ligger henholdsvis som nummer 61, 63 og 66 på verdenrangslisten i futsal, som Grønland ikke engang er med i.

Derfor bliver det ikke en turnering, hvor Grønland har målsætning om at vinde alle kampe. 

- Vi er stadigvæk i lærefasen. Vi skal lære, hvad der skal til for at spille på halvprofessionelt niveau, siger Grønlands landstræner, Tekle Ghebrelul, til KNR. 

- Vores spillere skal forstå, hvad der skal til for at spille på det niveau. Man skal træne meget og ofre venner og familier. Det er der mange der gør, men vi har også spillere der har meldt afbud, fordi de hellere vil gå i byen, siger landstræneren og forsætter; 
- Så vi har meget at lære endnu. 

Nordic Cuppen er den første officielle turnering som Grønland deltager i. Her vil landsholdet yde deres bedste ud fra deres træning og forberedelser. Og ikke mindst suge til sig og lærer af turneringen.  

KNR har fået udleveret listen over landstrænernes, Rene Olsens og Tekle Ghebreluls, landsholdstrup: 
1 Loke Svane – målmand – B-67
2 Malik Hermarij – målmand b-67
3 Nathan Møller - Kagssagssuk
4 Maasi Maqe – B-67
5 Frederik Funch – B-67
6 John Ludvig Broberg – B-67
7 Ari Hermann – B-67
8 Malik Juhl – B-67
9 Markus Jensen – N-48
10 Niklas Thorleifsen B-67
11 Nick Reimer N-48
12 Anders H Petersen – B-67
13 Johan Bidstrup – B-67
14 Peter Leibhardt N-48
15 Katu Madsen (DK) B-93
16 Inuk Knudsen (DK) Lystrup Aarhus