Frivillige rustes til AWG2016

Om kun 2 måneder begynder Arctic Winter Games 2016, når det hele skydes i gang den 6. marts. Derfor sætter arrangørerne nu fuld fokus på at ruste de frivillige til de store opgaver med en række intense kursusforløb.
Foto © : Mads Pihl/Visit Greenland
Skrevet af Karsten Sommer
04. januar 2016 07:21

Både i januar og februar afvikles en lang række kurser, hvor borgere i Nuuk kan blive undervist i engelsk, i service, hygiejne og førstehjælp.

Alle kurser er gratis, det eneste krav er at man har meldt sig som frivillig under Arctic Winter Games 2016.

- Vi er utrolig glade for alle de sponsorer der bidrager til realiseringen af kurserne. F.eks. er AWG2016 engelskkurserne blevet til i samarbejde med Niuernermik Ilinniarfik - Handelsskolen, som har fået støtte fra den Amerikanske Ambassade i København, fortæller AWG2016s projektkonsulent Inger Eriksen.

Desuden vil der blive gennemført et specielt ungdomsambassadørforløb (Inuusuit Kivitsisussat) for 30 unge fra forskellige steder i Grønland. De unge vil lære om frivilligt arbejde, projekthåndtering, service, arktisk kultur, erhvervsliv, mediehåndtering og meget mere. Dette forløb er sponsoreret af Royal Greenland, fortæller Inger Eriksen.

AWG2016´s hjemmeside kan man se det fulde kursuskatalog.