Fotograf udstiller sine indtryk fra Brættet

Torsdag var der fernisering på fotojournalistens Christian Sølbeck's udstilling af hans fotografier på landsbiblioteket. Han har kaldt sin udstilling for 'Brættet'.
21. august 2017 10:54

Mennesker i alle aldre, også fangerne fra fotografierne var blandt publikummet, da landsbiblioteket slog dørene op for udstillingen 'Brættet', hvor biblioteket diskede op med tørret fisk, sydgrønlandske majroer og kage til gæsterne.

Rundt om på bibliotekets vægge hænger smukke fotografier af dagligdagens situationer på Brættet i Nuuk. Men projektet startede et helt andet sted, fortæller manden bag. 

Det begyndte nemlig med, at fotograf Christian Sølbeck fik en opgave for den danske avis Dagladet Børsen - hvor han skulle fotografere handlende i Nuuk.

Fællesskabet i brættet fangede ham

Fællesskabet på brættet fangede hans opmærksomhed, og det fik fotografen til at arbejde videre med projektet.

 - Hvis jeg ikke har haft tid til at komme derned i to uger så er det sådan 'Christian hvor har du været? Hvorfor har du ikke været her?', siger Christian Sølbeck, som KNR mødte kort før, udstillingen åbnede på landsbiblioteket. 

Og det var ikke kun fotografering, der har været på dagsordenen, når fotografen har mødt fangerne. 

- Jeg har været ude og fiske med et par af dem og været på sælfangst, siger fotografen.

Og Christian Sølbeck har ikke mistet interessen for brættet. P.t arbejder han med et nyt projekt om stedet.

- Jeg arbejder på et projekt, som ikke kun handler om brættet, men tager udgangspunkt i brættet, hvor jeg også tager med fangerne ud på fangst. Planen er, at det måske skal være en bog, siger Christian Sølbeck, før han skyndte sig videre til åbningen af ferniseringen.