Forsvarets Arktisk-analyse offentliggjort på Nordatlantens Brygge med deltagelse af naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq, forsvarsminister Peter Christensen og Færøernes Repræsentationschef i Danmark, Sigmundur Ísfeld.Foto: hns

ANALYSE Forsvarets Arktis-analyse er offentliggjort

To år forsinket blev Forsvarets Arktis-analyse i dag præsenteret ved et pressemøde i København. Dermed er grundlaget for Folketingets forsvarsforhandlinger til efteråret fremme.

Et frivilligt, grønlandsk beredskab, styrket overvågning via satelliter og et ekstra fly og mere mandskab til et af Søværnets fregater i Arktis. Alt sammen for et årligt budget på 120 mio. kroner.

Det er hovedpunkterne i den analyse, som forsvarsminister Peter Christensen (V) mandag præsenterede under et pressemøde på Nordatlantens Brygge i København, hvor også naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq og Færøernes Repræsentationschef i Danmark, Sigmundur Ísfeld, deltog.

Læs analysen her: Forsvarsministeriets fremtidige opgaveløsning i Arktis

Og spørger man Vittus Qujaukitsoq, er et af de væsentligste anbefalinger i analysen, at befolkningen i Grønland bliver inddraget som en væsentlig del af Forsvarets opgaveløsning i Arktis.

En sag, man i udarbejdelsen af analysen, har lagt stærkt vægt på fra Grønlands side, påpegede Qujaukitsoq under pressemødet.

Læs også: Forsvarsanalyse. Hverken flere skibe eller fly til Arktis
Analysen blev bestilt i 2013 af partierne bag det seneste forsvarsforlig i Folketinget, men er undervejs blevet to år forsinket på grund af valg til Inatsisartut og Folketinget.

Analysen skal ses både som Forsvarets analyse af opgaverne i Arktis i de kommende 10 år, og som den danske regerings udspil på Arktis-området forud for efterårets forhandlinger om et nyt forsvarsforlig, understregede forsvarsminister Peter Christensen under pressemødet.

Kommentarer

inatsisartut_forarssamling_2017_nils_baum_bureau_for_inatsisartut.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!