Fornemt besøg til Qooqqut Festival

I dag begyndte den årlige arrangement, Qooqqut Festival, i Godthåbsfjorden. I den anledning indtager flere grønlandske musikere scenen i fjorden. Derudover deltager den canadisk sangerinde Kelly Amaujaq Fraser fra Nunavut.
Kelly Fraser
Foto © : Johansinnguaq Olsen
Skrevet af Sara K. Jakobsen
08. september 2017 16:24

Kelly Amaujaq Fraser er en singer-songwriter fra Nunavut, der blandt andet laver musik i genren pop og rock. Hun specialiserer sig i at oversætte kendte internationale sange til inuktitut.

Numre som Rihannas mega-hit har hun også lavet cover på inuktitut.

Kelly Amaujaq Fraser, 24, kommer oprindeligt fra Sanikiluaq, Nunavut.
Hendes seneste album 'Sedna' udkom 25. april 2017. 

Kelly Amaujaq Fraser er lige kommet til Grønland. Det er ikke første gang hun er her i landet, men hun kan stadig blive overrasket over, hvor stor lighed der er imellem Nunavut og grønlandsk kultur. 

- Folk i Grønland har taget så godt imod mig og vi minder om hinanden. Jeg er meget taknemmelig for at være her, siger hun.

Qooqqut Festivalen, som Katuaq har arrangeret, byder på forskellige workshops med aktiviteter, såsom kajakroning, skuespil, Inuit Games og smykkedesign. Kelly Fraser skal, udover at spille musik på scenen, afholde workshop om sangskrivning.

Flere musikere, som Qarsoq og Frederik Elsner, deltager også i festivalen.

Kelly Fraser fortæller også, at hun er stor fan af grønlandsk musik.

I weekenden skal hun spille sine egne sange. Noget hun glæder sig meget til, og hun glæder sig mindst lige så meget til at spise grønlandsk mad.

Qooqqut festivalen er alkoholfri og gratis. Den begyndte i dag fredag den 8. september og afsluttes i morgen lørdag.

 

Diamonds In Inuktitut Taimantitut