Formand: Udvalgets konklusioner ikke til diskussion

Revisionsudvalget har kritiseret Aleqa Hammond for brug af Landskassen, og efterfølgende har formanden slået fast, at det er lovbrud. Derfor er der indkaldt til hastemøde.
Inatsisartut Kukkunersiuinermut ataatsimiiitaaliaata siulittaasua, Kristian Jeremiassen, Siumut Foto © : KNR
29. september 2014 13:39

- Arbejdet i revisionsudvalget bliver betvivlet. Derfor indkalder jeg til et møde hurtigst mulig. Sådan var meldingen fra revisionsudvalgets formand, Kristian Jeremassen fra Siumut.

Og det er det, der sker nu. Revisvionsudvalget har holdt møde siden klokken 12.

- Vi må gøre det klart. Der er ingen tvivl om, at der er begået lovbrud. Det er ikke på sin plads at bruge de offentliges penge på den måde, siger formanden for Inatsisartuts revisionsdvalg, Kristian Jeremiassen, lørdag til KNR.

Revisionsudvalget har kritiseret formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, for brug af Landskassen, og efterfølgende har formanden slået fast, at det er lovbrud.

Aleqa Hammond har anderkendt krikken om at have brugt af de offentlige kasser og betegnet det somm en fejl, men hun anerkender ikke, at det er ulvoligt,

Til det siger Kritsian Jeremiassen:

- Arbejdet i revisionsudvalget bliver betvivlet. Jeg bemærker, at man betvivler konstateringen af, at der er begået lovbrud, siger altså Kristian Jeremiassen.

Hans partifælle i Siumut, gruppeformand i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia støtter op om revisionsudvalgets arbejde, hvis resultater "bør få konsekvenser også for det forrige Naalakkersuisut," mener han.