Forhandlinger om ny regering er i gang

De første forhandlinger om en ny regering i Danmark startede fra morgenstunden på Christiansborg. Aaja Chemnitz Larsen og Aki-Mathilda Høegh-Dam er indkaldt over weekenden.
Klokken 11 dansk tid var det Enhedslistens tur til at præsentere partiets krav til en ny regering. Alle partier er indkaldt til drøftelser fredag. Foto © : KNR
07. juni 2019 08:19

Klokken 9 dansk tid mødte Venstre fredag morgen som de første ind i det mødelokale på Christiansborg, som i dag er ramme om forhandlingerne.

Resten af dagen følger alle partier til de første drøftelser. Mens de færøske mandater fra Sambandspartiet og Javnaðarflokkurin står på mødelisten i eftermiddag dansk tid, er meldingen, at møderne med de grønlandske partier, Inuit Ataqatigiit og Siumut, kommer til at foregå over weekenden.

Det oplyser Socialdemokratiets presseafdeling til KNR.

LÆS OGSÅ Grønlandske folketingsmedlemmer vil lave forhandlingsplan sammen

Aki-Mathilda Høegh-Dam og Aaja Chemnitz Larsen mødtes torsdag for på forhånd at aftale et forhandlingsoplæg til Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet går til valg på at danne regering alene, men partiet har behov for enten alle partier i rød blok eller Venstre for at kunne danne et parlamentarisk flertal i Folketinget.

Og det kan vise sig at trække ud. Mette Frederiksen har i hvert fald oplyst til dansk presse, at hun ikke lagt sommerferieplaner.

LÆS OGSÅ Lars Løkke Rasmussen siger farvel til dronningen