Foreslår flydende atomkraftværker

Det canadiske energiselskab Dunedin Energy Systems, der har hjemme i Ontario, foreslår, at der etableres små flydende atomkraftværker, der kan forsyne fremtidige miner og små byer i Arktis med elektricitet.
Foto © : Tonymadrid Photography/Flickr Commons
Skrevet af Mads Lynge
24. april 2015 15:36

Det skriver avisen Alaska Dispatch på sin hjemmeside.

 

Arktiske byer og bygder samt flere miner, bliver i dag forsynet med elektricitet ved hjælp af dieselgeneratorer. Det betyder større forurening, og med det stadig stigende energiforbrug sammenholdt med de stigende brændstofpriser, er der behov for alternativer, skriver Alaska Dispatch.

 

Det canadiske energiselskab peger på det russiske firma OKBM, der netop er ved at bygge et flydende atomkraftværk, hvor dets reaktorer vil kunne producere 70 megawatt elektricitet.

 

Til sammenligning genererer dieselgeneratoren i Meadowbanks-guldminen i Nunavut 26 megawatt, mens indbyggerne i Iqaluit må nøjes med el-generator, der producerer i omegnen af 12 megawatt.

 

Hjemmesiden Nuclear Threat Initiative skriver, at 15 lande rundt omkring i Verden har udtrykt interesse for at kunne leje en flydende russisk atomreaktor.