Foreninger for børn laver alliance

En fælles alliance af børneorganisationer skal sikre, at ingen grønlandske børn vokser op i ensomhed.
Foto © : KNR
Skrevet af Sandra Meinecke
21. oktober 2014 12:10

En række frivillige børne- og ungdomsorganisationer opretter nu paraplyorganisationen Børnealliancen, der skal arbejde sammen omkring øget fokus på børn og unges forhold i det grønlandske samfund.

 

- I Grønland er der otte NGO'er, som fokuserer på børn og deres rettigheder. Det kan virke som mange, men det er lige nøjagtig nok. En alliance gør, at vi ved, hvad hinanden laver. Støtter hinanden og sikrer os, at vi ikke genopfinder hjulet hele tiden, siger formand for Red Barnet her i landet, Ruth Montgomery-Andersen til KNR.

 

Landsindsamling viser vejen
Der blev doneret en million kroner ved landsindsamligen IGGU 2014 forrige fredag, og det tager den nyoprettede paraplyorganisation, som et tegn på at samarbejde kan betale sig.

 

- Alle børneorganisationerne stod sammen om det. Hvis en enkelt børneorganisation skulle have stået for det alene, så ville det ikke være lykkedes på samme måde, som det gør, når alle står sammen om den samme sag.

 

Hvorfor så ikke nøjes med en enkelt stor børneorganisation i stedet for mange små?

 

- Der er ingen, der kan være ekspert i alt. Organisationerne fokuserer hver især på nogle områder, siger Ruth Montgomery-Andersen.

 

Og der er stadig meget, der skal gøres for at sikre, at ingen børn vokser op med ensomhed og savn, understreger Børnealliancen, som indtil nu består af organisationerne MIO, Foreningen Grønlandske Børn, INUA - Kalaallit Røde Korsiat, Inooqat, Sorlak, Red Barnet Grønland, Nuna børn og Meeqqat Inuunerissut.

 

Børnealliancen vil tage udgangspunkt i FN’s Børnekonvensation