Fontain: Der var flere misbrug af landskassen

Revisionen af landsregnskabet har fundet frem til nye misbrug af offentlige midler fra Aleqa Hammonds side, oplyser IAs Agathe Fontain. Aleqa Hammond vil kun tale om folketingsvalg.
30. maj 2015 16:31

Der har været flere misbrug af landskassen fra Aleqa Hammonds (S) side end dem, vi hidtil har kendt til.

Det oplyser medlem af revisionsudvalget for IA, Agathe Fontaine på baggrund af betænkningen for regnskabet for 2014.

I følge Fontain står der i betænkningen, at de nye misbrugssager omhandler en tur til Paris for to, en privat rejse efter et møde i Bruxelles og et forlænget ugelangt ophold i Island. I begge tilfælde betalte Landskassen.

'Respektløst overfor samfundet'
Meldingen kommer efter, at Aleqa Hammond har annonceret sit kandidatur til Folketinget. Men det er Hammonds optræden i Qanorooq i går, der for alvor får Fontain op af stolen.

Hun mener, at Hammond ikke forholdt sig ikke godt nok til betænkningen, lyder anklagen.

- Hun må jo acceptere, at hun har misbrugt landskassen. Jeg har aldrig hørt hende acceptere, at hun har gjort noget forkert. Hun bliver ved med at sige, at 'sådan har man gjort mange gange' og at 'mange andre landsstyremedlemmer har gjort det'. Men hvem er det, hun mener, spørger Fontain, der kalder udtalelserne for 'respektløse overfor hele det grønlandske samfund' i en pressemeddelse.

Hammond ønsker kun at tale om Folketingsvalg
Agathe Fontain understreger, at hun udtaler sig som medlem af revisionsudvalget - ikke som gruppeformand for IA. Hun afviser, at hendes kritik har noget at gøre med folketingsvalget.

- Inatsisartut har først lige behandlet betænkningen. Der er da ikke noget mærkeligt i at snakke om det. Når jeg hører hende negligere betænkningen, så er jeg i min gode ret til at reagere som medlem af revisionsudvalget, siger hun.

Aleqa Hammond ønsker ikke at udtale sig om Revisionsudvalgets betænkning. Hun vil kun tale om folketingsvalget, som hun er kandidat til, siger hun.

Du kan selv bedømme, om Aleqa Hammond negligerer misbrugssagerne her.