Folketingsmedlemmer ikke registreret

03. februar 2005 13:11

De to grønlandske folketingsmedlemmer har valgt ikke at registrere deres øvrige poster i den frivillige registrering af folketingsmedlemmernes hverv og økonomiske interesser.

126 af folketingets 179 medlemmer har ellers oplyst deres hverv til den frivillige registrering – deriblandt også det færøske medlem Høgni Hoydal.

Men hvorfor har de to grønlandske medlemmer egentlig ikke ladet sig registrere?

- Det skyldes ikke noget principielt. Jeg har ikke andet at oplyse, end at jeg sidder i folketinget og landstinget og så er jeg bestyrelsesformand for pladeselskabet ULO, siger Kuupik Kleist fra IA.

Lars-Emil Johansen fra Siumut mener, det er op til den enkelte, om man vil lade sig registrere.

- Jeg har vurderet, at baggrunden for dette register var et ønske om at have indsigt i folketingsmedlemmernes eventuelle økonomiske særinteresser. Da jeg ikke har sådan nogle, så har jeg ikke fundet det relevant, siger han.

Principielt er både Kuupik Kleist og Lars-Emil Johansen positive over for en registrering af folketingsmedlemmernes forskellige poster, og Kuupik Kleist svarer klart ja på spørgsmålet, om han vil lade sig registrere, hvis han bliver valgt til folketinget igen. Hvis Lars-Emil Johansen bliver valgt igen, vil han også overveje at lade sig registrere.