BILLEDER Folketinget får fint besøg fra Niaqornaarsuk

Mikael Petersen og Kimmernaq Steenholdt repræsenterede Grønland sammen med deres lærer Julius Jeremiassen, da Folketinget mandag afholdt ungdomsparlamentsdag.
Skrevet af Camilla Dam
26. januar 2016 04:31

179 skoleelever overtog de 179 stole i Folketinget og aggerede politikere for en dag, og to af dem går i 9. klasse på Atuarfik Kristian Lundblad i Niaqornaarsuk.

- Jeg havde håbet på, at der skulle være andre deltagere fra Grønland og Færøerne, men da vi fik at vide at der kun er Mikael og mig, der er de eneste deltagere fra de to lande, blev jeg overrasket, siger Kimmernaq Steenholdt ifølge IA Folketingimi, Inuit Ataqatigiits folketingsgruppe, i en pressemeddelelse.

Læs også Ungdomsparlamentet 2015 atter en succes

Spændt på at skulle holde tale

Sammen skulle de fremlægge et forslag om asylpolitik i Danmark og Grønland, hvor de skulle igennem alle de faser, som de rigtige politikere også skal gennemgå - med udvalgsarbejde, ordførertale, afstemninger og spørgetime med fem ministre, og med statsministeren som den sjette.

- Jeg er overrasket over, at man har udvalgt vores forslag, og at vi kan deltage i Folketingets ungdomsparlament. Jeg er mest spændt på at møde de andre i integrationsudvalget, og vores kommende fremlæggelse af forslaget oppe fra talerstolen, siger Mikael Petersen.

Læs også Unge bordtennistalenter klar til AWG2016

Frokost i Snapstinget

IA’s folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen var vært for en frokost i Snapstinget – Folketingets restaurant, inden Mikael Petersen og Kimmernaq Steenholdt skulle op på talerstolen i selve tinget.

- Det er fint initiativ at give de unge et så realistisk indblik som muligt i, hvordan lovene bliver til, da mange vigtige love, der vedrører os i Grønland, fortsat vedtages i Folketinget, siger politikeren.

Mikael Petersen og Kimmernaq Steenholdt glæder sig begge til at komme hjem til Niaqornaarsuk og fortælle deres skolekammerater om oplevelsen i København.