Folkemøde med Arktis på programmet

Når Folkemødet på Bornholm i år finder sted fra den 11. til den 14. juni, vil Arktis også være med på dagsordenen.
Foto © : Venstre/Flickr
Skrevet af Laura Aggernæs
18. maj 2015 06:05

Det fremgår af programmet for dette års Folkemøde -  et årligt politisk arrangement, som tiltrækker journalister og politikere fra hele landet.

Den 11. juni vil 'Rigsfællesskabet som en Arktisk Nation' være på dagsordenen.

Her vil journalist Martin Breum med udgangspunkt i sin seneste bog ”Balladen om Grønland” fortælle om Grønland og grønlændernes drømme om uafhængighed. Mens seniorforsker ved DTU Space Jens Olag Pepke Pedersen vil adressere de teknologiske muligheder og udfordringer, som Arktis byder på. Og analytiker ved Forsvarsakademiet Johannes Nordby vil fortælle om, hvad der kræves af Forsvaret for at imødekomme regeringens målsætninger i Arktis.

Et arrangementet som Forsvarsakademiet og Hjemmeværnet står bag.

 

Nye muligheder og udfordringer i Arktis

Den 13. juni kan man så følge et debatoplæg om 'Aktis i nyt farvand, hvordan navigerer vi?', som tager udgangspunkt i de de nye muligheder og udfordringer i Arktis, som klimaforandringerne har skabt.

Et emne som IA's formand Sara Olsvig sammen med blandt andre den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, den canadiske ambassadør André François Giroux, Finn Sørensen (E) fra Nordisk Råd,  generalsekretær i Nordisk Ministerråd Dagfinn Høybråten vil debattere.

Et arrangement som Norden i Fokus, Forsvarsakademiet og Folketinget står bag.

Også andre arrangementer trækker tråde til Grønland.

 

Film og debat

Den 12. juni vil filmen 'Idealisten', der handler om nedstyrtningen af den amerikanske B52-bombefly nær Thule-basen,  blive vist med en efterfølgende debat mellem Politikens chefredaktør Bo Lidegaard og landstingsformand Lars-Emil Johansen. Og samme dag vil den anmelderroste grønlandske film 'SUME - lyden af en revolution' blive vist.

Derudover kan man den 13. juni høre et foredrag om Orpigaq - et udviklingsprojekt i Grønland for udsatte børn.
 
Hele programmet kan findes her: https://kalender.brk.dk/event/list