Folk på gaden billiger journalisters lovbrud

Skrevet af Karsten Sommer
11. januar 2005 16:12

I forlængelse af debatten omkring Radioavisens indslag om hashhandel i Nuuks bymidte, gik vi i eftermiddags på gaden for at høre hvad befolkningen mener om en journalist der begår lovbrud, for at afsløre problemer i samfundet? Må man det?

En yngre kvinde sagde at hun ikke mente der var tale om lovbrud, når formålet er at afsløre, hvordan det står til i byen. Det var jo ikke til eget forbrug, men for at oplyse, så hun syntes det var i orden at journalister gør sådan.

En ældre herre var enig. Det er godtnok forbudt at købe hash, men journalistens formål var jo at vise hvor let det er at købe hash.

En ung pige syntes at lovbruddet var til samfundets bedste. Nogen love må selvfølgelig ikke overtrædes. Man må ikke begå mord f.eks., men på andre områder må journalister godt overskride nogle grænser.

En ældre mand sagde at hvis journalistens formål var at afdække skævheder i samfundet, så var det i orden. Hensigten helliger midlet.

En ældre dame var enig. Journalisten har ikke lavet noget ulovligt. Vi ved hvor meget hashsalg der foregår her i byen, og der er mange børn der render rundt og ser det foregå. Det er godt at journalisten fremlægger den slags ting for samfundet. På den måde ser vi alle, hvor nemt det er at købe hash her i byen. Hvis journalisten har et godt formål med sin reportage, så er der ingen grænser for hvad han må!

Det lykkedes ikke Radioavisens reporter at finde nogen med andre synspunkter, men debatten fortsætter på KNR´s hjemmeside www.knr.gl