Flyvende ishockeyspillere tester AWG-økonomi

Om 18 dage begynder Arctic Winter Games. Den stort anlagte sportsbegivenhed lægger beslag på både frivillige, faciliteter og luftrummet over både Nuuk og Kangerlussuaq. Det er også et dyrt arrangement.
Foto © : Mittarfeqarfiit
Skrevet af Camilla Dam
17. februar 2016 15:05

Det stod allerede klart, da Nuuk fik værtskabet, at hovedstaden mangler en ishockeyhal. Den ville koste omkring 40 millioner kroner at bygge, derfor har arrangørerne i stedet valgt at samarbejde med Iqaluit i Nunavut, så ishockeyturneringen foregår i det nordøstlige Canada.

Men det er stadig en dyr løsning, for den internationale Arctic Winter Games-komite har krævet, at de unge sportsfolk skal være med til både åbningsceremonien den 6. marts og afslutningen fem dage senere. 

 - Det kommer til at koste omkring fem millioner kroner, forklarer formanden for den internationale komite, Jens Brinch, til avisen AG.

De ca. 190 ishockeyspillerne og deres ledsagere bliver fløjet til Iqaluit lige efter åbningsceremonien i Inussivik og kommer tilbage på AWG’s sidste dag, når legene afsluttes den 11. marts.

Læs også AWG2016 indgår samarbejdsaftale med Iqaluit by

I det hele taget bliver det luftrummet mellem Kangerlussuaq og Nuuk testet til det yderste, når over 1.200 deltagere via syv Dash 8-fly skal fra Kangerlussuaq til hovedstaden den 5. marts. Atleterne flyves ind til Kangerlussuaq via 10 chatrede jetfly, skriver AG.