Flere naturbrande langs kysten

Der er observeret flere naturbrande lang Vestkysten.
Branden i Evighedsfjorden øst for Kangaamiut er brandt siden 6. august og der er ingen planer om at slukke for den. Foto © : Isak Lynge Rasmussen
Skrevet af Jaaku Lyberth
16. august 2017 16:08

Den største naturbrand, som er i Nassuttooq, brænder fortsat og Qaasuitsup Kommunias beredskab arbejder i døgndrift for at forhindre at branden spreder sig yderligere.

Men naturbranden i Nassuttooq er ikke det eneste problem i Qaasuitsup kommunia. Tirsdag eftermiddag blev der nemlig observeret endnu en naturbrand syd for Aasiaat.

Seks brandfolk fra Aasiaat blev derfor tirsdag eftermiddag sendt til området. Branden havde et omfang på omkring 2,5 km2. Det oplyser Qaasuitsup Kommunias beredskab.

Heldigvis er branden nu slukket og brandfolkene kunne returnere til Aasiaat onsdag morgen.

Det formodes at branden er opstået på grund af et bål, som ikke var blevet slukket ordentligt, hvorefter ilden har bredt sig, skriver Redningsmandskabet.

Naturbrande hærger også i andre områder på kysten.

LÆS OGSÅ Brandbælter skal hjælpe med at bekæmpe naturbrand

I Evighedsfjorden øst for Kangaamiut, 20 kilometer inde i fjorden, blev en naturbrand observeret den 6. august. Branden havde et omfang på 0,51 kvadratkilometer, fortæller vicebereskabschef i Qeqqata Kommunia, Morthen Siegstad.

Brandfolk fra Kangaamiut har forsøgt at slukke branden. Det skete den 7. og 8. august, oplyser Siegstad.

Brandslukningen var dog ingen succes. Så sent som i går, har Air Greenlands piloter nemlig observeret og fotograferet branden, der har vokset sig større.

Branden er ikke til fare for personer, dyr, bygninger eller redskaber, fortæller viceberedskabschefen, der samtidig oplyser, at Qeqqata Kommunia ingen planer har om at slukke branden foreløbigt.

LÆS OGSÅ Politiet fraråder al færdsel i to områder

LÆS OGSÅ Qaasuitsup Kommunia indfører forbud mod åben ild og rygning