Flere kvinder opsøger hjælp

I dag er det FN's Internationale dag mod vold mod kvinder. Ifølge familievejleder Grethe Siegstad, som oplever at flere kvinder opsøger krisecentret i Nuuk, er der netop brug for, at der kommer mere fokus på problemet.
25. november 2015 15:35

De sidste år har centret oplevet en stigning i antallet af kvinder, som har brug for hjælp. I 2011 opsøgte 42 kvinder centret, det antal steg sidste år til 72 kvinder.

- Kvinderne er bedre til at tage imod vores tilbud om, at de kan komme ud af de voldelige forhold, siger Grethe Siegstad, som er familievejleder på krisecentret i Nuuk.  

Læs også Vold mod kvinder stadig ret udbredt

Hun mener ikke nødvendigvis, at det udtryk for, at flere kvinder bliver udsat for vold. Hun ser det derimod som et udtryk for, at kvinderne er blevet mere bevidste om deres rettigheder. 

- Retten til at sige fra over for vold og retten til, at børn ikke skal være ofre for vold. Det er forældrene mere opmærksomme på, siger familievejlederen til KNR.

Flere kvinder flygter med deres børn, derfor er det ifølge Grethe Siegstad vigtigt, at de kan få den nødvendige hjælp, så kvinderne ikke bliver nødt til at vende tilbage til et voldeligt forhold.

Læs også Der er mange børn i krisecentre

I finansloven for 2016 har Naalakkersuisut lagt op til at fastfryse støtten til krisecentrene i de næste fire år på niveauet for 2015. Grethe Siegstad frygter, at de ikke kan yde det samme tilbud, hvis antallet af kvinder, som opsøger centrene, fortsætter med at stige. 

- Så kan vi ikke længere give det tilbud, som vi yder nu, og vi kommer til at mangle hænder, påpeger familievejleder i krisecentret i Nuuk Grethe Siegstad.