Flere fangere forsikrer sig

Fiskere og fangere har et farligt erhverv, og derfor mener Center for Arbejdsskader, at det er vigtigt de forsikrer sig.
20. september 2014 13:14

Fiskere, fangere og fåreholdere viser stor interesse for at forsikre sig selv og deres ansatte mod arbejdsskader. Det viser en netop overstået informationskampagne i Sydgrønland, hvor Center for Arbejdsskader informerede om den grønlandske arbejdsskadeforsikringsordning, Gruppeforsikringen.

Blandt dem som glæder sig over at være forsikret er fisker og fanger Themo Benjaminsen fra Aappilattoq, som blandt andet skudt flere isbjørne.

- Det er nødvendigt at have en arbejdsskadeforsikring. Det er billigere for mig i længden at sikre mig selv og min medarbejder. Uden en forsikring, vil jeg stå alene med hele ansvaret, siger Themo Benjaminsen i en pressemeddelelse fra Center for Arbejdsskader.

 

Fakta

Arbejdsskadeforsikringer har været en frivillig ordning siden 2011. Arbejdsgiver er dog lovmæssigt forpligtet til at tegne en forsikring for sine medarbejdere.
Gruppeforsikringen er delvist statsfinansieret og koster derfor 1.800 kroner årligt.

 

 

Farligt at være fisker og fanger
Chef for Center for Arbejdsskader, Kristina Nordby-Rachlitz glæder sig over den øgede interesse for at sikre sig selv og eventuelle medarbejdere.

- Det er meget positivt, at så mange fiskere, fangere og fåreholdere viser interesse for arbejdsskadeforsikringer. Deres erhvervsområder må betegnes som nogle af Grønlands farligste, og det er derfor et meget stort mål for os, at de sikrer sig selv, siger Kristina Nordby-Rachlitz.